Plan je bezoek aan Uitverkoren

print

In de Koningin Fabiolazaal kan je gedurende de verbouwing van het KMSKA wisselende presentaties uit de collectie 19de en 20ste-eeuwse kunst van het museum bezoeken. Voor Uitverkoren , de slottentoonstelling, vroegen we aan 40 bekende en minder bekende Vlamingen hun favoriete kunstwerk uit de 19de en 20ste eeuw te kiezen uit de collecties van het KMSKA en de Provincie Antwerpen.

OPENINGSUREN TIJDENS DE FEESTDAGEN

Op donderdag 24/12 & 31/12 sluit de expo al om 14.00. De expo is gesloten op vrijdag 25/12 en zaterdag 26/12 & op vrijdag 1/1 en zaterdag 2/1.

 

Openingsuren

Dagen Openingsuren
DI-ZO 10.00 - 17.00
ZA 10.00 - 18.00
MA Gesloten

De kassa sluit een half uur voor sluitingstijd. De tentoonstelling is gesloten op maandagen, op 25 en 26 december en op 1 en 2 januari.

Toegangsprijzen

De Modernen. Uitverkoren

Prijzen Doelgroepen
€ 4
  • Normaal tarief
€ 3
  • Studenten
  • Groepen (minimum 15 personen)
  • 60+
€ 1
  • Jongeren (19-25 jaar)
Gratis


Antwerp City Card

Met de Antwerp City Card kan je in 48 uur tijd alle troeven van Antwerpen ontdekken. Je krijgt gratis toegang tot kerken en musea en geniet 25% korting op tal van attracties en fietsverhuur. Zo kan je met de Antwerp City Card o.a. de tentoonstelling De Modernen. UItverkoren in de Koningin Fabiolazaal bezoeken. Bij de kaart hoort ook een gids met een stratenplan en vouchers die kortingen bieden op Antwerpse streekproducten. De Antwerp City Card kost € 28 en is 48 uur geldig vanaf het eerste bezoek.

A-kaart

Spaar een punt aan de A-kaartzuil in de Koningin Fabiolazaal bij je bezoek aan De Modernen. UItverkoren. In ruil voor 10 punten krijg je 2 euro korting op je toegangsticket.

Rondleidingen

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen biedt een wandelgesprek en een schrijftour aan in de tentoonstelling Uitverkoren. Reserveren gebeurt best drie weken voor het bezoek. Vul het online aanvraagformulier in. Een museummedewerker neemt vervolgens contact met je op om de reservatie af te ronden. Voor meer info kan je bij de afdeling Educatie van het KMSKA terecht: T +32 (0)3 224 95 61.

Scholen

De tentoonstelling De Modernen heeft kinderen en jongeren heel wat te bieden. Interactieve rondleidingen verruimen hun blik op kunst en maatschappij. Reserveren gebeurt best drie weken voor het bezoek. Vul het online aanvraagformulier in. Een museummedewerker neemt vervolgens contact met je op om de reservatie af te ronden. Voor meer info kan je bij de afdeling Educatie van het KMSKA terecht: T +32 (0)3 224 95 61.

Bereikbaarheid

De Koningin Fabiolazaal ligt in de Jezusstraat 28. De Meir, de belangrijkste winkelstraat van Antwerpen, en het Centraal Station zijn vlakbij.

Te voet naar de Koningin Fabiolazaal 

De Koningin Fabiolazaal ligt op wandelafstand van het historische stadscentrum (10 minuten via de Meir) en het Centraal Station (5 minuten via De Keyserlei).

Met de wagen naar de Koningin Fabiolazaal

De Koningin Fabiolazaal is vlot bereikbaar via enkele belangrijke verkeersaders en de Antwerpse Leien. In de buurt van de Jezusstraat zijn er tal van betaalparkings. Met behulp van Mappy kan je makkelijk je reisweg bepalen. Op de website van het Gemeentelijk Parkeerbedrijf ontdek je alles over parkeren in de stad.

Met het openbaar vervoer naar de Koningin Fabiolazaal

Met de trein:

Aankomst in Antwerpen-Centraal.

Surf voor meer info over het treinverkeer naar de website van de NMBS en de website van Thalys.

Met tram of bus:

  • Bus 1-19-23 (halte Opera)
  • Alle streekbussen (halte F. Rooseveltplaats)
  • Trams 3-5-15-24 (halte Opera)
  • Tram 10 of 11 (Halte F. Rooseveltplaats)

Surf voor meer info over het bus- en tramverkeer naar de website van De Lijn.

Toegankelijkheid

Voor andersvalide bezoekers die gebruik maken van een rolstoel is er een hellend vlak voorzien aan de ingang van de Koningin Fabiolazaal. 

share

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50