Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites.

Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief

VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest
 

KMSKA op reis

print

Het KMSKA leent geregeld kunstwerken uit voor tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Ontdek waar je onze reizende werken kan bewonderen.

The Scandalous Art of James Ensor

J. Paul Getty Museum, Los Angeles
10 juni 2014 – 7 september 2014

Campagnebeeld The Scandalous Art Of James Ensor

In de zomer van 2014 reizen 60 schilderijen en tekeningen uit de omvangrijke Ensorcollectie van het KMSKA naar de J.Paul Getty Museum in Los Angeles voor de tentoonstelling The Scandalous Art of James Ensor. Met die expo gaat the Getty o.a. dieper in op de context waarin het topwerk De intrede van Christus in Brussel in 1889 gemaakt werd. Dat werk had lange tijd een plek als bruikleen in het KMSKA maar kwam in 1987 in de collectie van het Amerikaanse museum terecht.

De tentoonstelling wordt aangevuld met bruiklenen uit the Art Institute of Chicago, MoMA en De intrede van Christus in Jeruzalem uit het MSK Gent. Herwig Todts, de Ensorspecialist van het KMSKA verleende zijn medewerking aan Scott Allan, de curator van het project. In het najaar zetten de Ensorwerken hun Amerikaanse tournee verder en trekken ze richting Chicago voor de expo Temptation: The Demons of James Ensor

The Getty werkte een multimediaguide uit bij de tentoonstelling die je online kan bekijken. 

Rubens, Van Dyck en Jordaens - de Vlaamse barok

Rijksmuseum Twenthe
5 april 2014 – 28 september 2014

Peter Paul Rubens, De opvoeding van Maria, KMSKA Rijksmuseum Twenthe presenteert in samenwerking met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen de tentoonstelling Rubens, Van Dyck, Jordaens - de Vlaamse barok. Aan de hand van meer dan vijftig schilderijen en enkele tientallen prenten geeft de tentoonstelling inzicht in de betekenis, het functioneren en de impact van de 17e-eeuwse kunst zoals ze in Vlaanderen werd geproduceerd. Het merendeel van deze meesterwerken is nooit eerder in Nederland te zien geweest.

Meesters uit het KMSKA in het Groeningemuseum

Groeningemuseum, Brugge
Langdurige bruikleen

Gerard David, Rust tijdens de vlucht naar Egypte, KMSKATien kunstwerken uit de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen reisden af naar Brugge. Daar zullen ze, samen met evenveel werken uit het Mauritshuis in Den Haag, de collectie 15de en 16de-eeuwse kunst van het Groeningenmuseum versterken. Het gaat daarbij o.a. over schilderijen van de hand van Gerard David, Ambrosius Benson en Jan Provoost. Je kan de bruiklenen nog tot 2015 in het Brugse museum bewonderen.
 

  

   

 

Abraham Mignon in Rome

Belgische ambassade, Rome
Langdurige bruikleen

Het schilderij Bloemen in een vaas van de Nederlandse schilder Abraham Mignon reisde van Antwerpen naar Rome waar het als langdurige bruikleen een plekje kreeg in de Belgische ambassade.

Anoniem in Amsterdam

Amsterdam Museum, Amsterdam
Langdurige bruikleen

In 1599 maakte een anonieme meester een familieportret van de Amsterdamse korenkoopman Thomas Gerritszn Doesburch, zijn vrouw Claesje Hendricksdr Roeclaes en hun kroost. Hij deed dat in een periode waarin het kerngezin - met vader, moeder en kinderen - dé hoeksteen van de westerse samenleving werd. Het portret uit de collectie van het KMSKA verblijft gedurende de renovatie van het museumgebouw in Amsterdam, waar je het in het Amsterdam Museum bewonderen kan.

Rembrandt in Amsterdam

Rembrandthuis, Amsterdam
Langdurige bruikleen

In 2009 werd bekend dat het schilderij Portret van Predikant Eleazar Swalmius van de hand van de Hollandse meester Rembrandt was. Tijdens de renovatie van het KMSKA kan je het werk bewonderen in het Rembrandthuis in Amsterdam 

Van Dyck in de VS

Worcester Art Museum
Langdurige bruikleen

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen geeft het schilderij Portret van een man van Antoon Van Dyck langdurig in bruikleen aan het gerenommeerde Worcester Art Museum in de Amerikaanse staat Massachusetts. Het portret zal ter plaatse gerestaureerd worden.

share

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50