Bezoeken

print

Tijdens de renovatie van het museumgebouw verhuizen de bibliotheek en het archief van het KMSKA naar het Kievitplein in Antwerpen.  

 

Maak een afspraak

Voor je de leeszaal van de bibliotheek en het archief bezoekt, maak je steeds een afspraak. Aangezien de meeste publicaties tijdens de verbouwing een plekje krijgen in een extern depot, zijn niet alle werken meteen beschikbaar. Elke dinsdag en donderdag halen bibliotheekmedewerkers boeken op in het depot. Hou daar rekening mee en vraag de publicaties die je wil bekijken zeker op tijd aan. Dit kan telefonisch of via e-mail. Na bevestiging ben je er zeker van dat de aangevraagde materialen effectief voor je klaarliggen.

Contact

Gebouw H
Lange Kievitstraat 137
2018 Antwerpen
T +32 (0)3 224 95 81
F +32 (0)3 248 08 10
Contacteer per e-mail

Bij je eerste bezoek word je ingeschreven. Dat is gratis. De leeszaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Openingsuren

Dagen Openingsuren
MA - VR 09.00 - 12.00
13.00 - 16.00
ZA-ZO Gesloten


De bibliotheek en de archief- en documentatiedienst zijn gesloten van 24 december tot en met 2 januari en op de wettelijke feestdagen.

Faciliteiten

  • Alle bezoekers kunnen de leeszaalwerken vrij raadplegen. Publicaties of documenten uit het magazijn vraag je minstens één dag op voorhand aan. Deze worden immers uit een extern depot gehaald. Je kan je geraadpleegde werken tot 10 werkdagen in bewaring laten houden.
  • In de leeszaal zijn er aansluitingen voor laptops. Voor de raadpleging van e-databanken en het internet is er een leeszaal-PC voorzien.
  • Je kan fotokopieën, scans en afdrukken maken aan volgende tarieven:
Zwart-wit Kleur  
A4: €0,15
A3: €0,30
A4: €1,25
A3: €1,75

   

  

  

 
  • Met de toestemming van de leeszaalverantwoordelijke mag je digitale foto's met je eigen toestel maken. Met het oog op de conservering van de werken mag je geen kopieën nemen van oude, kostbare of kwetsbare materialen. De leeszaalverantwoordelijke beoordeelt of kopiëren mogelijk is aan de hand van de staat waarin het document zich bevindt.
  • Je kan geen materialen uit de bibliotheek, het archief of het documentatiecentrum ontlenen. Je kan wel vanuit je eigen instelling boeken of artikelen aanvragen via interbibliothecair leenverkeer (IBL).
  • De informatiediensten verstrekken gratis quick-reference informatie over het eigen bezit en over kunstenaars of werken uit de museumcollectie. Je aanvraag gebeurt bij voorkeur per e-mail.

Gebruikersreglement bibliotheek en archief

Download het volledige reglement (PDF, 222 kB)

share

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50