Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites.

Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief

VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest
 

Deelnemen

print

Ook tijdens de sluiting van het museumgebouw organiseert het KMSKA tal van activiteiten voor jong en oud. Van museumateliers en zoektochten tot rondleidingen. Ontdek de activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Kijk- en doeboekje Oorlog en Vrede

Een kijk- en doeboekje in de tentoonstelling De Modernen. Kunst in de Groote Oorlog . Van 20 september 2014 tot 11 januari 2015 in de Koningin Fabiolazaal.

WO I was voor iedereen een grote schok, ook voor kunstenaars en schrijvers. Wat ze beleefden en voelden kan je ontdekken in hun schilderijen, gedichten en boeken. Zoek de kunstwerken met Vlieg erbij en kijk goed om de opdrachten te vervullen.

  

Campagnebeeld Hoge Horizon, Bruegelland, Vroeg 21ste eeuw

Op 14 december stelt Leen Huet de biografie voor die ze schrijft over Bruegel gevolgd door een gesprek met Dennis Van Mol en Dieter Vandenbroucke.

Leen Huet werkt aan een nieuwe biografie over Bruegel. Ze belicht daarbij minder bekende aspecten van het leven van de meester en plaatst hem stevig in de geschiedenis van zijn tijd: de bewogen zestiende eeuw. Ook besteedt ze aandacht aan de manier waarop Bruegel al ruim honderd jaar vele schrijvers inspireert.

Aansluitend lichten de jonge schrijvers en academici Dieter Vandenbroucke en Dennis Van Mol hun essayistische reflectie op de verschillende recepties van het werk van Bruegel vroeger en nu toe.
 

Kerst in de kathedraal

Van maandag 22 tot dinsdag 23 december 2014 van 10.00 tot 15.00.

Een atelier van 2 dagen voor kinderen van de 3de kleuterklas tot en met het 6de leerjaar. Heiligen en engelen, moeders en kinderen, koningen en dieren: de kathedraal is een huis vol personages. We ontdekken ze op torenhoge schilderijen, op glasramen en in meubels. We dromen weg en verzinnen eigen verhalen waarin deze figuren de hoofdrol spelen. In het atelier in de kapelaansacristie brengen we de figuren tot leven in zelfgemaakte minitheaters van papier.

DIT ATELIER IS INTUSSEN VOLZET.

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50