Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites.

Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief

VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest
 

Deelnemen

print

Ook tijdens de sluiting van het museumgebouw organiseert het KMSKA tal van activiteiten voor jong en oud. Van museumateliers en zoektochten tot rondleidingen. Ontdek de activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Kijk- en doeboekje Oorlog en Vrede

Een kijk- en doeboekje in de tentoonstelling De Modernen. Kunst in de Groote Oorlog . Van 20 september 2014 tot 11 januari 2015 in de Koningin Fabiolazaal.

WO I was voor iedereen een grote schok, ook voor kunstenaars en schrijvers. Wat ze beleefden en voelden kan je ontdekken in hun schilderijen, gedichten en boeken. Zoek de kunstwerken met Vlieg erbij en kijk goed om de opdrachten te vervullen.

  

Campagnebeeld Dag van de Wetenchap

Tijdens Dag van de wetenschap op 23 november 2014 kom je meer te weten over de onderzoeksprojecten van het KMSKA.

  

In de leeszaal van de museumbibliotheek aan het Kievitplein nodigen de onderzoekers van het Ensor Research Project je uit in het laboratorium van de kunsthistoricus. Ze beschrijven hun werkproces aan de hand van het schilderij De Badkoets van James Ensor.

In Museum Rockoxhuis richten de onderzoekers van het Rubens Research Project op hun beurt de spot op Rubens’ Heilige familie met papegaai dat onlangs gerestaureerd werd en een ereplaats kreeg in de expo Het Gulden Cabinet.

Tijdens de Dag van de Wetenschap bezoek je Het Gulden Cabinet gratis .

  

   

Kerst in de kathedraal

Van maandag 22 tot dinsdag 23 december 2014 van 10.00 tot 15.00.

Een atelier van 2 dagen voor kinderen van de 3de kleuterklas tot en met het 6de leerjaar. Heiligen en engelen, moeders en kinderen, koningen en dieren: de kathedraal is een huis vol personages. We ontdekken ze op torenhoge schilderijen, op glasramen en in meubels. We dromen weg en verzinnen eigen verhalen waarin deze figuren de hoofdrol spelen. In het atelier in de kapelaansacristie brengen we de figuren tot leven in zelfgemaakte minithea ters van papier.

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50