KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief


VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest


ARTTUBE


BEKIJK  DE VIDEO'S VAN HET KMSKA OP HET ONLINE VIDEOPLATFORM VOOR MUSEA IN NEDERLAND EN BELGIË

Logo ARTtuve

Jongbloed!

print

Jongbloed! is de gezamenlijke jongerencrew van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen en het M HKA (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen).

Het Jongbloed!-team - foto: Wim Daneels

Foto: Wim Daneels

Twee musea, één visie

Het KMSKA heeft een schitterende collectie oude en moderne meesters. Van de Vlaamse Primitieven, over Rubens en van Dyck, tot Rik Wouters en Permeke. Het is een schatkamer gevuld met tekeningen, schilderijen en beelden van topkunstenaars door de eeuwen heen. Het museumgebouw op het Zuid is momenteel gesloten voor een grootse verbouwing. Tijdens deze sluiting toont het museum zijn collectie op enkele gastlocaties. En terwijl de architecten letterlijk aan het nieuwe museum bouwen, leggen de museummedewerkers de inhoudelijke fundamenten voor het nieuwe museum.

Het M HKA is een levendig museum met een unieke collectie, steeds verrassende tijdelijke tentoonstellingen en een focus op kunst vanaf 1970 tot nu. Het gebouw – een voormalige graansilo annex pakhuis – bevindt zich, net als het KMSKA, in de meest dynamische artistieke buurt van Antwerpen: het Zuid. Het museum is altijd artistiek in beweging en gaat graag in dialoog met zijn bezoekers. Naast wisselende (collectie)presentaties brengt het M HKA ook een gevarieerd aanbod van artist talks, performances, wandelgesprekken tot sessies yoga tussen de kunstwerken.

Jongbloed! bundelt het beste van die twee werelden. Het team maakt deel uit van het KMSKA én het M HKA. Het werkt rond oude, moderne én hedendaagse kunst, denkt en je doet; adviseert en creëert,...Wees roekeloos en wild, want één ding hebben deze musea gemeen: een hart voor jongeren en de overtuiging dat jongeren een stem en een plek verdienen in musea. Dus grijp je kans om je kritische stem te laten horen, om musea om te toveren tot plekken vol actie, verwondering en plezier en om je stempel te drukken op deze twee topmusea.

Wie is wie? 

Ontmoet de Jongbloed!-leden

Jongbloed! in Een tijdelijk toekomsteninstituut

Campagbeneeld een tijdelijk toekomsteninstituut

Samen met de jongeren van Jongbloed! kijkt het M HKA naar de toekomst. Daarbij stellen ze zich de vraag; welke verwachtingen koesteren jongeren vandaag? Welke factoren bepalen mee hun levensvisie?

In de educatieve ruimte ‘het Salon’ in het M HKA, creëert Jongbloed! in samenspraak met curator Anders Kreuger drie verschillende opstellingen. Geïnspireerd door A Temporary Futures Institute onderzoekt Jongbloed! de link tussen de tentoonstelling en hun eigen hedendaagse levensvisie. Op basis van ervaringen en inzichten vertrekt de groep op een zoektocht die hen langs onbekende paden brengt.

Graag nodigen ze je uit op deze hachelijke tocht:

Draai aan het Rad der (on)Fortuinlijkheden en voorzie je toekomst in een handomdraai! Speel het spel De Gevallen Astronaut en zet je eerste stappen op de maan. Mijmer over je toekomst en schrijf een brief naar 2037, wie weet wanneer en wie deze ooit zal openen…

Ontdek er alles over

Meer info

jongbloedinfo@gmail.com 

Jongbloed! op Facebook  

Volg Jongbloed! op Facebook

share

Jongbloed!

 • Kleptomaat (klik om te vergroten; gebruik de escape toets om het venster te sluiten)

  Kleptomaat

 • It's fun to stay at Rockox (klik om te vergroten; gebruik de escape toets om het venster te sluiten)

  It's fun to stay at Rockox

 • Brainstormen (klik om te vergroten; gebruik de escape toets om het venster te sluiten)

  Brainstormen

 • Op stap (klik om te vergroten; gebruik de escape toets om het venster te sluiten)

  Op stap

 • Finissage Rondom Permeke (klik om te vergroten; gebruik de escape toets om het venster te sluiten)

  Finissage Rondom Permeke

 • Finissage Rondom Permeke (klik om te vergroten; gebruik de escape toets om het venster te sluiten)

  Finissage Rondom Permeke

 • Finissage Rondom Permeke (klik om te vergroten; gebruik de escape toets om het venster te sluiten)

  Finissage Rondom Permeke

 • Op stap (klik om te vergroten; gebruik de escape toets om het venster te sluiten)

  Op stap

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50