Volg KMSKA


VOLG ONS OP FACEBOOK, INSTAGRAMTWITTER, YOUTUBE EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Volg het KMSKA op Pinterest


ARTTUBE


BEKIJK  DE VIDEO'S VAN HET KMSKA OP HET ONLINE VIDEOPLATFORM VOOR MUSEA IN NEDERLAND EN BELGIË

Logo ARTtuve

Donderdagavonden van de Musea

print

Datum: 21/04/2011
Start/einduur 20.00 - 00.00

In 2011 is Antwerpen de Jongerenhoofdstad van Europa. Ook de Antwerpse musea werken mee om ruimte te creëren voor jongeren in de stad. 

Tijdens de Donderdagavonden staan de museumdeuren exclusief voor jongeren wagenwijd open. Op 21 april gaf het KMSKA de aftrap, samen met de andere musea op 't Zuid. Jongbloed! ontwikkelde een boeiend en gevarieerd programma in het KMSKA  en dit aan de vooravond van de sluiting van het museum. Jongeren konden er de licht absurde rondleiding over Leegte en ander niets volgen door acteur Peter Van den Eede. Of gezellig een drankje nuttigen in een van de salons, terwijl ze genoten van een vleugje muziek gebracht door de jeugdige snaken van o.a. Gepetto and the Whales. Ze konden de creatieve uitspattingen bewonderen van jonge kunstenaars als Astrid Yskout, Ward Zwart, Jangojim e.a. die het museumplein kleur gaven met krijt. Of ze konden het artistieke beest in zichzelf loslaten op paint-by-number-schilderijen waarmee de lege museumzalen opnieuw kleur kregen. De avond werd, met een vierhonderdtal jongeren een groot succes.

De Donderdagavonden van de Musea worden georganiseerd in het kader van Antwerp European Youth Capital 2011.

 
  Logo Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011 Logo tZuid  

Logo Jongbloed!
 

share

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50