Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites.

Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief

VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest
 

Museumnacht

print

Datum: 02/08/2014
Start/einduur 19.00 - 01.00

Nicolaas Rockox en zijn vrouw Adriana bouwen een feestje tijdens de Museumnacht en nodigen je uit om mee te komen vieren.

Museumnacht

Tijdens de Museumnacht kan je in Museum Rockoxhuis terecht voor wervelende oude muziek met draailier en doedelzak, afgewisseld met fluit en mandola, een zoektocht naar feestneuzen in Het Gulden Cabinet, een Happy Late Hour-drink en de de mogelijkheid om je uit te dossen als Nicolaas Rockox of zijn vrouw Adriana.

David Teniers, Dorpsfeest

Wedstrijd

Doorlopend van 19.00 tot 01.00

Doe mee met onze wedstrijd en ga op zoek naar feest & plezier in Het Gulden Cabinet . De winnaar krijgt een diner voor 8 personen in de exclusieve ontvangstruimtes van het Rockoxhuis. Daarnaast geven we ook enkele mooie kunstboeken weg.

Frame Me

Van 19.00 tot 22.00

Ontdek je innerlijke meesterwerk tijdens de Museumnacht. Tien kunstwerken in tien musea staan klaar om door jou uitgebeeld te worden. Maak een foto van jezelf als het kunstwerk op Museumnacht, deel deze foto op Instagram met #FrameMe en maak kans op een jaar gratis toegang tot de Antwerpse musea. In het Rockoxhuis kun je met een topwerk van Peter Paul Rubens aan de slag. Naast Het ongeloof van Thomas vind je namelijk de prachtige portretten van Nicolaas Rockox en zijn echtgenote Adriana Perez. Dos je uit als één van hen en maak kans op een jaar gratis toegang tot de Antwerpse musea. Wij zorgen voor een mooi aanbod aan verkleedmateriaal.

Kijk & doe

Van 19.00 tot 21.00

In de Keizersstraat in Antwerpen woonde en werkte Nicolaas Rockox. Lang geleden was hij burgemeester van de stad en een verwoed verzamelaar. Van schilderijen, maar ook van heel wat andere kostbaarheden. Door de opdrachten in het doeboekje 'Welkom in Het Gulden Cabinet' te maken, leer je de wereld van Nicolaas Rockox kennen.

Wervelende oude muziek op de binnenkoer

Om 19.30, 20.30, 21.30, en 22.30

Muziek uit de gouden eeuw en volksmuziek van alle tijden. Feest verzekerd met topmuzikanten Lief Verbeeck en Dirk Van der Speeten.

Happy Late Hour

Vanaf 23.00

Wie om 23.00 uur richting Rockoxhuis komt, krijgt een glaasje bubbels aangeboden. We delen 200 drankbonnetjes uit om op Nicolaas en Adriana te toasten. Proost!

Praktisch

  • Op zaterdag 2 augustus 2014 van 19.00 tot 01.00
  • Locatie: Museum Rockoxhuis, Keizerstraat 12, 2000 Antwerpen
  • Prijs: € 10 (toegang tot 17 musea + vervoer met pendelbus) / € 8 in voorverkoop / € 5 voor -26 / gratis voor -12

Info en tickets

www.museumnacht.be

share

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50