KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief


VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest


ARTTUBE


BEKIJK  DE VIDEO'S VAN HET KMSKA OP HET ONLINE VIDEOPLATFORM VOOR MUSEA IN NEDERLAND EN BELGIË

Logo ARTtuve

IN DE KIJKER

Rik Wouters en het huiselijk utopia
 

Vanaf 17 september kan je in het MoMu - Modemuseum Provincie Antwerpen terecht voor de expo Rik Wouters & het huiselijk utopia.

De thematiek van het huiselijk geluk bij Rik Wouters en de intieme sfeer van geborgenheid tussen de kunstenaar en zijn vrouw Nel vormen het uitgangspunt voor deze expositie die kunst, mode en design samenbrengt.

De expo toont werk van Rik Wouters uit de collectie van het KMSKA samen met werk van hedendaagse kunstenaars en modeontwerpers zoals Dirk Van Saene, Dries Van Noten, Bruno Pieters, Christian Wijnants, Walter Van Beirendonck, Veronique Branquinho, Martin Margiela, Jan-Jan Van Essche, BLESS en Bernhard Willhelm.

Studiekop van Dyck


Het Topstukkenfonds van de Vlaamse Gemeenschap kocht een zeldzame studiekop van van Dyck aan voor het KMSKA.  

 

De Vlaamse barokmeester was 20 toen hij deze studiekop schilderde in het atelier van zijn leermeester Peter Paul Rubens.

Je kan het werk de komende maanden bewonderen in de expo Het Gulden Cabinet in Museum Rockoxhuis.

 


Schrijf je in voor de Lezing op zondag van Filip Vermeylen op 5 maart 2017.

 

Hoe slagen kunsthandelaars er tijdens de vroegmoderne periode in om indrukwekkende hoeveelheden schilderijen aan de man te brengen? Wat verklaart het grote succes van veilingen in Londen en Parijs omstreeks 1800?

Filip Vermeylen is Professor of Global Markets aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens zijn lezing zoekt hij een antwoord op deze vragen en onderzoekt hij de rol van kunstbeurzen in de hedendaagse kunstmarkt.

DEZE LEZING IS INTUSSEN VOLZET. JE KAN NIET MEER INSCHRIJVEN.

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50