Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites.

Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Dicht maar dichtbij

Logo Dicht maar dichtbij

HET KMSKA IS DICHT MAAR DICHTBIJ MET PROJECTEN IN EN ROND ANTWERPEN.
OOK DE BIB EN HET ARCHIEF BLIJVEN TOEGANKELIJK.

KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief

VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest
 

IN DE KIJKER

Sensatie en sensualiteit


Van 25 september 2014 tot 4 januari 2015 in Bozar Brussel.

 

Met Sensatie en Sensualiteit gaan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, BOZAR Brussel en de Royal Academy of Arts London op zoek naar de artistieke erfenis van Peter Paul Rubens. Heel wat getalenteerde kunstenaars bewonderden en benijdden Rubens’ coloriet, zijn composities en zijn schilderstechniek. In zijn werk vonden ze een rijke voedingsbodem waarop ze hun eigen oeuvre konden uitbouwen.

De tentoonstelling Sensatie en Sensualiteit deelt de artistieke erfenis van Peter Paul Rubens op in zes thema’s: geweld, macht, lust, compassie, elegantie en poëzie. Curator Nico Van Hout ging voor elk van die thema’s op zoek naar verbanden tussen werk van Rubens en de vele kunstenaars die na hem kwamen.

Een tentoonstelling van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, de Royal Academy of Arts Londen en BOZAR (Paleis voor Schone Kunsten) Brussel.

Campagnebeeld Dag van de Wetenschap
 

Tijdens Dag van de wetenschap op 23 november 2014 kom je meer te weten over de onderzoeksprojecten van het KMSKA. 

 

In de leeszaal van de museumbibliotheek aan het Kievitplein nodigen de onderzoekers van het Ensor Research Project je uit in het laboratorium van de kunsthistoricus. Ze beschrijven hun werkproces aan de hand van het schilderij De Badkoets van James Ensor.

In Museum Rockoxhuis richten de onderzoekers van het Rubens Research Project op hun beurt de spot op RubensHeilige familie met papegaai dat onlangs gerestaureerd werd en een ereplaats kreeg in de expo Het Gulden Cabinet .

Tijdens de Dag van de Wetenschap bezoek je Het Gulden Cabinet gratis.

 
Campagnebeeld Papegaai


Van 8 november 2014 tot 22 februari 2015 in Museum Rockoxhuis.

 

In de schoot van Het Gulden Cabinet organiseren het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen en het Rockoxhuis enkele kleinschalige tentoonstellingen. Papegaai. ’t Cierlijk schoon van haare veeren is de derde in de rij.

Naar aanleiding van de schitterende restauratie van Heilige Familie met de papegaai van Peter Paul Rubens (KMSKA )die in Het Gulden Cabinet een ereplaats krijgt, gaat onze aandacht naar de papegaai in de beeldende kunst in de 16e en 17e eeuw.

Naast Rubens zijn Savery, Fyt, Jordaens, De Heem, Dürer, Schongauer en andere kunstenaars met hun interpretatie van de papegaai op de tentoonstelling vertegenwoordigd.

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50