Pers

print

Bekijk de persberichten van het KMSKA.

Power Flower

Van 28 november 2015 tot 28 maart 2016 in Museum Rockoxhuis.

Rond 1600 stimuleren een groeiende botanische kennis en een ontluikende liefde voor de natuur kunstenaars om ruikers bloemen te behandelen als zelfstandig thema. De Nederlanden waren dan ook helemaal in de ban van de Power Flower.

BLOEMSTILLEVENS IN DE NEDERLANDEN

Deze vijfde focusexpo in Het Gulden Cabinet schets de ontwikkeling van het bloemstilleven in de Zuidelijke en de Noordelijke Nederlanden aan de hand van een 25-tal zinnenstrelende voorbeelden. Met werk van Joris Hoefnagel, Jan Brueghel de Oude, Daniël Seghers, Jan Davidsz. De Heem, Jan van Huysum en Rachel Ruysch.

 
Campagnebeeld Uitverkoren

Van 19 september 2015 tot 3 januari 2016 in de Koningin Fabiolazaal.

Na vijf jaar en dubbel zoveel tentoonstellingen, vindt dit najaar de laatste expo in de reeks De Modernen plaats. Het KMSKA en de Provincie Antwerpen laten bij deze gelegenheid het publiek hun favoriete kunstwerken uitkiezen. Het sluitstuk van De Modernen kreeg de toepasselijke titel Uitverkoren. De gastcuratoren zijn mensen die de voorbije jaren betrokken waren bij de exporeeks als bezoeker, medewerker, …. Sommigen bekend, anderen (nog) niet. Zo hangt de keuze van Johan Bonny, Marc Didden, Ruth Joos en Bent Van Looy naast die van museumgids Christien Deblaere, bezoeker Tonia In den Kleef en art handler Hans De Kezel. Ze delen ook hun persoonlijke verhalen mee bij hun meest dierbare werken.

Verhuis altaarstukken uit het KMSKA

Blik terug op de belangrijkste persdossiers van de voorbije maanden.

Een terugblik op enkele belangrijke persberichten uit het verleden.

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50