Binnenkort

print

Een blik op de tentoonstellingen die je binnenkort kan bezoeken.

Jan Van Beers, Keizer Karel als kind, KMSKA, Lukasart in Flanders vzwHet geval Van Beers. Meester of oplichter?

Van 19 maart 2016 tot 5 maart 2017 in het Stedelijk Museum Lier

Jan Van Beers (1852-1927) is de geschiedenis ingegaan als schilder. Maar tijdens zijn leven was de in Lier geboren kunstenaar toch vooral een ambitieus societyfiguur. In 1881 wordt hij ervan beschuldigd dat hij foto’s naschildert en zelfs overschildert. Hij daagde zijn tegenstanders voor de rechter en liet zijn werk zelf door experts onderzoeken. Deze expo toont een selectie uit zijn oeuvre en belicht tegelijkertijd het turbulente leven van deze opmerkelijke kunstenaar.

Clara Peeters, Stilleven met vis, KMSKA, Lukasart in Flanders vzw Hugo Maertens

Clara Peeters

Van 18 juni tot en met 2 oktober 2016 in Museum Rockoxhuis

In de schoot van Het Gulden Cabinet ontstaan geregeld kleinschalige tentoonstellingen. Clara Peeters is de zesde op rij. De Antwerpse Clara Peeters (1594 – na 1657) is een van de weinige vrouwelijke schilders uit de barok en een pionier op gebied van stillevenschilderkunst. Deze focusexpo toont werk uit privé-collecties en binnen- en buitenlandse musea, waaronder ook het Museo del Prado in Madrid. In het najaar reist de expo naar het Prado.
 

Rik Wouters, Het zotte geweld, KMSKA © Lukas – Art in Flanders vzw, foto Hugo Maertens

 

Zotte geweld / Dwaze maagd

Van 26 augustus 2016 tot 11 december 2016 in Museum Hof van Busleyden in Mechelen

Het zotte geweld / De dwaze maagd is één van de meest iconisch beelden van Rik Wouters. Het vormt de aanleiding voor een dynamische expo waarin de relatie tussen beeldende kunst, beweging en dans centraal staat. De expo doorbreekt bovendien de museummuren en brengt zot geweld naar verschillende plaatsen in de stad Mechelen.

  

RikWouters, De strijkster, KMSKA, Lukasarts in Flanders vzw

Rik Wouters

Van 15 september 2016 tot 28 februari 2017 in het Modemuseum Antwerpen

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat schilder Rik Wouters het leven liet. Deze expo brengt zijn werk uit de collectie van het KMSKA samen met werk van hedendaagse kunstenaars en modeontwerpers.
 

share

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50