Alle artikels

5 unieke interpretaties van jonge kunstenaars

Collectie

5 jongeren lieten zich inspireren door de collectie van het KMSKA. In een digitaal kunstlab maakten ze een eigentijdse interpretatie van de kunstwerken die hen het meeste raakten.

Lees meer
De jongeren van Club 360° op de museumwerf

Binnenkort krijgen de werken van Hania, Lucas, Zahra, Lotta en Elisa een plek in een virtuele variant van onze gloednieuwe museumzalen. Daarover later meer. Omdat we zo onder de indruk zijn van de eindresultaten lichten we nu alvast een tipje van de sluier. 

1. Beauty in Diversity

 

Hania Odivius Abassi is 20. Ze studeert internationaal ondernemen. Daarnaast is ze modefotograaf en upcyclet ze kledij.
 

Hania: “Maria's en Madonna’s in musea hebben bijna altijd een witte huid. Ik vond het interessant om ze te herwerken tot inclusieve kunstwerken. Want in mijn ogen zien ze er anders uit.”

Beauty in Diversity
Screenshots Beauty in Diversity Hania Odivius Abassi

2. Holy resurfacing

 

Lucas is 24. Hij is immersive storyteller en creative technologist.

 

Lucas:“Heiligen worden traditioneel afgebeeld alsof ze ten hemel varen. Ik heb ze bevrijd van hun canvas, waardoor ze eindelijk hoger kunnen reiken.”

Holy Resurfacing
Screenshot Holy resurfacing Lucas Dewulf

3.Show

 

Zahra Magdalena Eljadid is 27. Ze is illustratrice en kunstschilder.

 

Zahra: “Met maskers verbergen we dat wat we niet willen tonen aan de buitenwereld. We beliegen de mensen rondom ons en spelen een andere versie van onszelf in de ogen en gedachten van anderen. In mijn versie van het werk van Ensor heb ik de emotie en het verborgene van de maskers naar buiten gebracht, op een confronterende manier. Onder één van de maskers zit een zelfportret.”

Screenshot Show
Screenshot Show Zahra Magdalena Eljadid

4. Eenzame Maria

 

Lotta Penninck is 22. Ze studeert Communicatiewetenschappen/Film en televisiestudies
 

Lotta: “Heiligen vandaag, dat zijn voor mij mensen die zich beter voelen dan anderen. Iedereen ligt aan hun voeten, totdat deze ‘aanbidders’ doorhebben dat hun ‘heiligen’ misschien toch niet zoveel liefde en aanbidding verdienen, en dat zij ook zonder hen verder kunnen. Eén voor één verdwijnen ze, net als de engelen rond Maria.” 

Eenzame Maria
Eenzame Maria Lotta Penninck

5. Maatschappelijke verwachtingen: volgen of doorbreken?

 

Elisa Schanzer is 28. Ze is communicatiemedewerker. 

  

Elisa: “We kunnen nooit echt vrij zijn als we geen eigen keuzes durven te maken. Leve de man die make-up draagt! Leve de vrouw die bewust geen kinderen wil! Leve de non-binaire persoon die genderneutrale voornaamwoorden gebruikt!” 

Screenshot Maatschappelijke Verwachtingen
Maatschappelijke verwachtingen: volgen of doorbreken? Elisa Schanzer

In samenwerking met piazza.me

Piazza logo groot

Piazza is een mobiele kunstorganisatie.Via cultuureducatie draagt ze bij aan de ontplooiing van jongeren tot verantwoordelijke en tolerante burgers, die met een kritische houding en verbeelding naar de wereld kijken.

 

Creatie: Hania Odivius Abassi, Lotta Penninck, Zahra Magdalena Eljadid, Lucas Dewulf, Elisa Schanzer
Concept & coaching: PIAZZA, Aitor Biedma, Sven Van Looy, Bart Rooms
3D-model KMSKA-zalen: Grimm Van Gestel, op basis van een dollhouse van PIMM360 (Joan Eerdekens)
Met dank aan: KMSKA, Joanna Smits, Siska Beele, Emmely Alohan, Nathalie Snauwaert, Kaat Haest, Dries Hoornaert, Peter Aerts, Art United, Nationale Loterij, Vlaamse Overheid