Alle activiteiten

Constant Permeke zoals je hem nooit eerder zag

Vrienden
  • Start
  • Einde
  • Locatie Venetiaanse Gaanderijen, Oostende
Lees meer
Vissersvrouw, een schilderij van Constant Permeke

Op donderdag 15 oktober 2020 trekken we richting Oostende om een kleurrijke Permeke te ontdekken tijdens een bezoek aan de expo 'Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool'.

Kunst van eigen bodem in de Venetiaanse Gaanderijen

Constant Permeke had een bijzondere band met de Oostende, de stad waar hij opgroeide. De expo Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool focust op de beginperiode van de kunstenaar. Daarnaast komt ook zijn relatie aan bod met vrienden en collega-kunstenaars die in Oostende woonden of werkten, zoals Gust De Smet, Léon Spilliaert, Frits Van den Berghe en Albert Servaes. Tot slot zijn er werken te zien van Permekes verblijf in Oostende na WOII.

 

Omwille van de coronamaatregelen kunnen we voorlopig geen rondleiding vastleggen. Wij hopen dat dat wel mogelijk zal zijn in oktober. We brengen alle deelnemers op de hoogte als er toch een rondleiding zal plaatsvinden.  

Ga je mee naar Oostende?

Op donderdag 15 oktober 2020 bezoeken we met de Vrienden van het KMSKA de Venetiaanse Gaanderijen voor de tentoonstelling Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool. We spreken ter plaatse af om 14 uur. 

 

Voor slechts 5 euro bezoek je deze mooie tentoonstelling. We organiseren deze keer geen busvervoer en vragen je om met de trein te komen. In het Centraal Station vertrekt er elk uur een rechtstreekse trein naar Oostende. De treinrit duurt 1u45min. Vanuit het station van Oostende wandel je in een twintigtal minuten naar de Venetiaanse Gaanderijen. Je kan ook de tram nemen.
 

Schrijf je meteen in!

Maximaal 30 Vrienden van het KMSKA kunnen mee op bezoek. Dus schrijf je in voor 3 oktober 2020 door overschrijving op rekeningnummer: BNP PARIBAS FORTIS BE30 2200 7234 0111 met vermelding: 'Uitstap Permeke'. Zijn er geen plaatsen meer vrij? Dan betalen we je het inschrijvingsbedrag terug. Ben je ziek? Zorg dan voor jezelf en de anderen en blijf thuis. Annulaties tot en met 13 oktober zullen worden terugbetaald.

Nog geen lid van de Vrienden

Deze activiteit is enkel voor de Vrienden van het KMSKA. Nog geen lid? Dat is zó verholpen. Stuur een e-mail naar info@vkmska of bel 03/237.75.09.

Ik word vriend