Volg KMSKA


VOLG ONS OP FACEBOOK, INSTAGRAMTWITTER, YOUTUBE EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Volg het KMSKA op Pinterest


ARTTUBE


BEKIJK  DE VIDEO'S VAN HET KMSKA OP HET ONLINE VIDEOPLATFORM VOOR MUSEA IN NEDERLAND EN BELGIË

Logo ARTtuve

Mijn verhaal

print

Kunst kan inspireren tot grote of kleine verhalen. Het KMSKA reikt met ‘Mijn Verhaal’ de hand naar die groep volwassenen waarvoor de taal van het museum te hoog gegrepen is en opent de mogelijkheid om kunstwerken vanuit een ander perspectief te ontdekken.

De cursisten ontdekken stap voor stap met de museumgids (of de eigen NT2 docent) hoe je indrukken bij kunstwerken kan verwoorden.
De NT2-cursisten kunnen actief aan de slag gaan met de woorden en indrukken die ze tijdens hun museumbezoek verzameld hebben. De resultaten variëren van een paar beschrijvende regeltjes tot een heus verhaal.

De methodiek

Docenten kunnen hier de methodiek downloaden om een museumbezoek met hun cursisten NT2 voor te bereiden en samen een verhaal te schrijven in de klas.

Mijn verhaal in de expo Tour de France

Portretten Mijn verhaal, foto's Jesse Willems

Beluister de verhalen die cursisten NT 2 maakten bij de expo Tour de France Je leest de verhalen van de cursisten in een boekje bij de expo of, nog leuker, je kunt hen de verhalen zelf horen vertellen via onze verhalenapp. 

share

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50