Volg KMSKA


VOLG ONS OP FACEBOOK, INSTAGRAMTWITTER, YOUTUBE EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Volg het KMSKA op Pinterest


ARTTUBE


BEKIJK  DE VIDEO'S VAN HET KMSKA OP HET ONLINE VIDEOPLATFORM VOOR MUSEA IN NEDERLAND EN BELGIË

Logo ARTtuve

Tekstversie filmpje

print

ANTWERPEN KRIJGT EEN (VER)NIEUW(D) MUSEUM

Reporter:

“Goed nieuws voor wie nu nog een kijkje wil nemen in de 19de-eeuwse kunsttempel op het Antwerpse Zuid. De renovatie van het museum start pas in 2010. Maar de renovatie en aanpassing was dringend nodig.”

Paul Huvenne (administrateur-generaal van het KMSKA):

“We hebben ook een andere visie op stockeren en op tonen. In de 19de eeuw hing men gewoon alles aan de muur. Nu hebben we reserves nodig. En taken zoals restauratie, maar ook publiekswerking maken dat er evenementen kunnen gebeuren. Nu moet men dikwijls hele zalen leeghouden om te exposeren. Al die dingen vragen een museum dat aangepast is aan de huidige tijd.”

Reporter:

“Klimaatregeling, nieuwe koepels en verwarming, maar met de interne verbouwing kan het Koninklijk Museum concurreren met internationale musea. Dat beloven tenminste de plannen van het Nederlandse architectenbureau Claus & Kaan, dat het museum verbouwt, renoveert en zelfs vergroot.”

Architect:

“Het bestaande museum restaureren in zijn oorspronkelijke staat en de ruimte die in de patio’s zit, die nu buitenruimte is, daar zalen van maken. Die zalen met elkaar verbinden en zo een tweede museum creëren binnen het bestaande museum.”

Reporter:

“De collectie van het Koninklijk Museum bevat zo’n 7000 werken. Van de Vlaamse primitieven tot Rubens en Ensor. De meeste daarvan worden voor de duur van de werken tijdelijk ondergebracht. De rest reist de wereld rond.”

Bert Anciaux:

“Een belangrijk deel van de topwerken gaat naar het MAS, het Museum Aan de Stroom, dat in 2010 opent. We zorgen dus echt wel voor een prachtige opening van dat museum. Tegelijkertijd gaan we een heel deel tentoonstellingen klaarmaken die over heel de wereld gaan verspreid worden. Dus de Kunstcollectie Vlaanderen gaan in heel de wereld te zien zijn.”
 

share

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50