Volg KMSKA


VOLG ONS OP FACEBOOK, INSTAGRAMTWITTER, YOUTUBE EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Volg het KMSKA op Pinterest


ARTTUBE


BEKIJK  DE VIDEO'S VAN HET KMSKA OP HET ONLINE VIDEOPLATFORM VOOR MUSEA IN NEDERLAND EN BELGIË

Logo ARTtuve

Organisatie

print

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, een museum van de Vlaamse overheid.

Op 14 mei 2008 keurde het Vlaams Parlement het gewijzigde Erfgoeddecreet goed. Met dat decreet wil de Vlaamse overheid een kwaliteitsvolle en duurzame zorg voor het roerend en immaterieel erfgoed stimuleren. Daarnaast wil ze ook de ontsluiting van het erfgoed bevorderen. Het Erfgoeddecreet regelt de subsidiëring voor de uitvoering van erfgoedconvenants en de subsidiëring van publicaties en projecten rond cultureel erfgoed.
Het decreet bepaalt o.a. dat de museale instellingen van de Vlaamse overheid moeten voldoen aan de erkenningsvoorwaarden van een museum. Daarnaast moeten ze ook een beleidsplan (art. 8 §1) opmaken.

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen is als museum erkend door de Vlaamse overheid en voldoet aan alle voorwaarden van het Erfgoeddecreet. Het KMSKA is bovendien een Dienst Afzonderlijk Beheer (DAB) en één van de wetenschappelijke instellingen van de Vlaamse overheid. Op 1 augustus 2014 werden de diensten van het KMSKA geïntegreerd in het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media van de Vlaamse overheid.

  share

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50