Volg KMSKA


VOLG ONS OP FACEBOOK, INSTAGRAMTWITTER, YOUTUBE EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Volg het KMSKA op Pinterest


ARTTUBE


BEKIJK  DE VIDEO'S VAN HET KMSKA OP HET ONLINE VIDEOPLATFORM VOOR MUSEA IN NEDERLAND EN BELGIË

Logo ARTtuve

Partners

print

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen werkt samen met partnerorganisaties als de Vlaamse Kunstcollectie en tZUID.

Vlaamse Kunstcollectie

De Vlaamse Kunstcollectie is het structurele samenwerkingsverband tussen de drie grote kunsthistorische musea in Vlaanderen: het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, het Groeningemuseum in Brugge en het Museum voor Schone Kunsten in Gent. Sinds 2001 beschouwen deze drie musea elkaar als partners die samen een verantwoordelijkheid hebben ten aanzien van het Vlaamse culturele erfgoed. Die verantwoordelijkheid heeft ook een internationale dimensie. In de collecties van de musea bevinden zich immers topwerken die tot het wereldpatrimonium behoren.
Inhoudelijk vullen de drie museumcollecties elkaar perfect aan. Samen bieden ze een uniek en representatief overzicht van de Vlaamse kunst van de 15de tot de 21ste eeuw. Door de krachten te bundelen willen de drie partnermusea het Vlaamse erfgoed en het werelderfgoed op een meer duurzame en kwaliteitsvolle manier beheren en de internationale uitstraling ervan vergroten.

  share

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50