Alle artikels

Restauratie voorgevel afgerond

Verbouwing

In april 2018 begon de restauratie van de museumgevels. Gedurende anderhalf jaar werden de grijze museumgevels in fasen verstopt achter stellingen en werd er met man en macht aan gerestaureerd. Het resultaat? Een schitterende voorgevel. Niet grijs, maar helder en wit!

Lees meer
Gerestaureerde voorgevel museumgebouw KMSKA

Een schitterende voorgevel

In oktober pakten we uit met een hoogtepunt: de onthulling van de voorgevel. De architecten van Karel Breda en aannemer Artes Woudenberg vervulden hun opdracht met glans. Ze toverden de gevels om tot een echte blikvanger in het Antwerpse stadslandschap.

De gevels zijn opgebouwd uit hardsteen of arduin, Euvillesteen en Gobertin. Opvallend is dat de voorgevel meer kleurschakeringen kent dan de andere gevels van het gebouw. Wie aandachtig kijkt, merkt dat er in de voorgevel kleurvariaties zitten tussen roze, gelige, licht-oranje, grijze en blauwe tinten. Dat komt door de variatie aan steensoorten, zoals de Brecci van de achterwand en de Vinalmont en Merlemont van de balusters. Tot slot speelt het schilderwerk hier ook een belangrijke rol in.  

Gerestaureerde voorgevel museumgebouw KMSKA
Gerestaureerde voorgevel museumgebouw KMSKA
Foto's: Karin Borghouts
Voorgevel kmska
voorgevel KMSKA

Achtergevel

Voorlopig blijft de achtergevel nog achter stellingen verstopt. We werken volop om ook de laatste zijde van het gebouw op te schonen en te restaureren. Nog een klein beetje geduld dus en dan blazen we je binnenkort graag uit de schoenen met vier fenomenale, historische gevels.