Volg KMSKA


VOLG ONS OP FACEBOOK, INSTAGRAMTWITTER, YOUTUBE EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Volg het KMSKA op Pinterest


ARTTUBE


BEKIJK  DE VIDEO'S VAN HET KMSKA OP HET ONLINE VIDEOPLATFORM VOOR MUSEA IN NEDERLAND EN BELGIË

Logo ARTtuve

Met de Vrienden naar Rotterdam

print

Datum: 18/11/2017
Start/einduur 08.30 - 18.30

We brengen een bezoek aan de expo Paul Delvaux. Meester van de droom in Kunsthal Rotterdam.

Paul Delvaux, De droom, 1935, olieverf op doek 151 x 176 cm, Privéverzameling, in depot in het Museum van Elsene © Fondation Paul Delvaux, Sint-Idesbald/Belgium, c/o Pictoright Amsterdam 2017. 

Paul Delvaux, De droom, 1935, olieverf op doek 151 x 176 cm, Privéverzameling, in depot in het Museum van Elsene © Fondation Paul Delvaux, Sint-Idesbald/Belgium, c/o Pictoright Amsterdam 2017.

De Kunsthal Rotterdam organiseert ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum, een grote overzichtstentoonstelling met werk van Paul Delvaux (1897-1994), één van de belangrijkste schilders uit de Belgische kunstgeschiedenis. Met negentig kunstwerken, waaronder schilderijen, tekeningen en aquarellen, brengt de Kunsthal een eerbetoon aan deze kunstenaar. Delvaux staat bekend om zijn karakteristieke en mysterieuze beeldtaal waarin elementen uit verschillende kunststromingen als het expressionisme, symbolisme en surrealisme moeiteloos zijn verenigd. De tentoonstelling Paul Delvaux. Meester van de droom belicht de rijkdom van zijn oeuvre, beïnvloed door het expressionisme van James Ensor, Gustave de Smet en Constant Permeke. Zijn ontmoeting met tijdgenoten Giorgio De Chirico en René Magritte zorgt voor ongewone en surrealistische invloeden in zijn werk.

Raadselachtig

De tentoonstelling dompelt de bezoeker onder in de raadselachtige wereld van Paul Delvaux en dat aan de hand van zijn belangrijkste thema’s: het vrouwelijk lichaam, dromen, het mysterie, reizen, treinen en eenzaamheid. Delvaux ondergaat in zijn zoektocht naar een eigen stijl sterke invloeden van andere kunstenaars. Die leiden keer op keer tot een nieuwe fase in zijn artistieke loopbaan. Onder invloed van Amedeo Modigliani, eind 1920, waagt hij zich aan het portretteren van vrouwen. Door zijn complexe omgang met vrouwen - van zijn bezitterige moeder tot zijn moeizame huwelijk – ontwikkelt Delvaux een buitengewone fascinatie voor het andere geslacht. Hij schildert vele onbereikbare vrouwen die hun naaktheid tonen, vaak in de beslotenheid van een andere wereld. De dromerige en verwarrende sfeer in deze werken vormt de kern van Delvaux’ universum.

Veel werken die te zien zijn in de expo zijn afkomstig uit de privéverzameling van Pierre en Nicole Ghêne-Rahm, die is ondergebracht in het Museum van Elsene in Brussel. De selectie kunstwerken uit deze verzameling is aangevuld met schilderijen uit andere museale en particuliere collecties.

Meer info

Kunsthal.nl

Praktisch

Programma:

 • 08u30: Vertrek stipt per bus op de Leopold De Waelplaats vóór het Museum
 • 08u50: Opstapplaats Sint Job, aan de afrit van de E19
 • 10u00: Aankomst in de Kunsthal
 • 11u00: Start rondleiding Paul Delvaux. Meester van de droom
 • 12u00: Vrij bezoek en lunch*
 • 17u00: Vertrek Antwerpen
 • 18u30: Vermoedelijke aankomst in Antwerpen

* De kunsthal in Rotterdam heeft veel te bieden, zowel aan architectuur als hedendaagse kunst. In de namiddag kan je individueel een ander museum bezoeken of de stad intrekken.

Tips voor musea in de buurt:

Prijs

 • 48,00 euro p.p. (max 54 personen)

Inschrijven

 • Enkel voor leden van de Vrienden van het KMSKA
 • Vóór 4 november 2017 door overschrijving op rekeningnummer: BNP PARIBAS FORTIS BE30 2200 7234 0111 of KBC BE34 7330 5016 4790 met vermelding: “Rotterdam”
 • Indien je wenst op te stappen in Sint Job, gelieve dit te vermelden op de overschrijving.
 • Indien er geen plaatsen meer beschikbaar zijn, krijg je van ons bericht en wordt het inschrijvingsbedrag teruggestort.

Nog geen lid van de Vrienden?

Neem contact op voor meer informatie

info@vkmska.be
T +32 (0)3 237 75 09
 

share

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50