Praktisch

Locatie 

FeliXart Museum
Kuikenstraat 6 
1620 Drogenbos

Openingsuren

Dagen

Openingsuren

MA - ZO

10.30 - 17.00

Op maandag, dinsdag en woensdag kunnen enkel groepen het museum bezoeken.

Prijzen

Prijzen Doelgroep
€ 5 Normaal tarief
€ 2,5

Reductietarief

Rondleidingen

Voor groepen

Maximaal 25 personen
Prijs: € 60 (+ toegangsticket)
Duur: 60 tot 90 minuten

Boekingen

Ten laatste twee weken voor het bezoek
info@felixart.org
T +32 (0)2 377 57 22

Moderne kunst uit het interbellum

print

Datum 04/09/2011 - 31/12/2020

In het FeliXart Museum in Drogenbos kan je de tentoonstelling Moderne kunst uit het Interbellum met werken uit de collectie van het KMSKA bekijken.

In een groene oase aan de rand rond Brussel ligt het FeliXart Museum. Dat museum presenteert diverse aspecten van het leven en werk van schilder Felix De Boeck aan de hand van wisselende selecties. Daarnaast organiseert het ook tijdelijke tentoonstellingen rond historische en hedendaagse avant-gardekunst.

Twee ruimtes in het unieke museumgebouw bieden een ruimere blik op de bruisende kunstwereld tijdens het interbellum, van abstractie tot het expressionisme. In deze zalen ziet u belangrijk werk uit de KMSKA-collectie, van o.a. Prosper De Troyer, Marthe Donas, Jozef Peeters, Oscar en Floris Jespers, Jan Kiemeney, Jules Schmalzigaug en Ossip Zadkine.

Publicatie bij de tentoonstelling: Moderne kunst uit het interbellum

Greta Van Broeckhoven & Sergio Servellón, Bai, 144 p., € 24,50

Cover Moderne Kunst uit het interbellumDeze publicatie biedt een blik op de bruisende kunstwereld tijdens het interbellum, van postimpressionisme over abstractie en expressionisme tot de mengvormen typisch voor die periode, met werk van Jules Schmalzigaug, Marthe Donas, Oscar en Floris JespersEdmond Van Dooren, Jozef Peeters, Felix De Boeck, Jan KiemeneijJos Leonard, Paul Joostens, Prosper De Troyer, Marcel-Louis Baugniet en Ossip Zadkine. Naast twee inleidende artikels wordt er via een beschrijving op stukniveau een reconstructie van een ‘vergeten’ periode uit de Vlaamse kunstgeschiedenis in kaart gebracht. 1925 geldt als breekpunt in het nastreven van een zuivere plastische taal, waarna de verschillende ontwikkelingen die tot de abstractie geleid hadden, in nieuwe mutaties aan de oppervlakte komen. Het is binnen deze context, aangevuld met nieuw onderzoek, dat dit ensemble uit de collectie van het KMSKA het belang van deze periode opnieuw valoriseert.

Bestel het boek online

share

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50