Alle artikels

Zijgevels museumgebouw uit de stellingen

Lees meer
De gerestaureerde gevel van het KMSKA aan de kant van de Schilderstraat

Heb jij het al gezien? De gevelstelling aan de kant van de Schildersstraat en beeldhouwersstraat is weg. En wat een metamorfose! Door de grondige reiniging zie je nu opnieuw de oorspronkelijke kleur van de steensoort.

In de stellingen

Sinds april 2018 staan de museumgevels in de stellingen. Architectenbureau Karel Breda, gespecialiseerd in restauratie van gebouwen, en Artes Woudenberg nemen het gebouw minutieus onder handen. Zij reinigen, conserveren en herstellen de gevels waar nodig.

 

Karel Breda en Artes Woudenberg voltooiden de restauratie van de museumgevel aan de kant van de Schildersstraat en Beeldhouwersstraat en braken de steigers aan deze gevels af. Resultaat: Schitterende museumgevels in lichtroze en -gele tinten met gerestaureerde sculpturen.

De gerestaureerde zijgevel van het museumgebouw
Foto ©Karin Borghouts

Veelkleurig museum

Het gebouw zag er vrij grijs en eentonig uit. Maar dit was oorspronkelijk niet het geval. In 1890, bij de bouw van het museum, gebruikten ze verschillende steensoorten. Zo is de sokkel van het hele gebouw bekleed met blauwe hardsteen (arduin) en zijn de meeste beelden van een lichtroze Franse Euvillesteen.