Alle artikels

Team van Meer! ontwerpt museumtuin

Lees meer
Ontwerp van de museumtuin van het KMSKA

Naast de renovatie van het museumgebouw, leggen we ook de museumtuin rondom het gebouw opnieuw aan. Voor het ontwerp van de tuin schreef het KMSKA een ontwerpwedstrijd uit. Het ontwerpteam Team van Meer! won deze wedstrijd en neemt de heraanleg voor zijn rekening.

De wedstrijdontwerpen werden gepresenteerd aan een jury met leden van het KMSKA, Stad Antwerpen, De bouwheer Fonds Culturele Infrastructuur en het Facilitair Bedrijf. Daarnaast stelden we de tuinontwerpen ook voor aan de buurtbewoners. Uit de verschillende voorstellen kwam Team van Meer! als het winnend ontwerpteam.

Wedstrijdontwerp van de museumtuin van Team van Meer!
Wedstrijdontwerp tuin ©Team van Meer!

Concept museumtuin

Team van Meer! zal de belangrijkste aspecten van de historische museumtuin herinterpreteren en samenvoegen tot een hedendaags tuinconcept, waarin zowel het museum als de buurt de nodige ruimte krijgen. De tuin zal een plek worden voor kunstbeleving en ontmoeting.

 

De tuin van het museum zal een eerste tentoonstellingszaal van het museum zijn. Sculpturen uit de collectie en bruiklenen worden geïntegreerd in de tuin. Daarnaast is de tuin ook belangrijk als een bijzondere groene plek voor de buurt met een kleinschalig en sereen karakter.

Ontwerp van de Museumtuin
Simulatie museumtuin ©Team van Meer!