Alle artikels

Verhalen vertellen met De chinezen & Mojuice

Verbouwing

Het KMSKA is een huis vol kunst en verhalen. Samen met productiehuizen De Chinezen en Mojuice maken we onze verhalen toegankelijk voor een breed publiek.

Lees meer
Beeld van verschillende producties van De Chinezen

Zoals elke bezoeker naar het museum komt met eigen interesses en achtergrond, zo vertelt ook elk kunstwerk meer dan één verhaal. Via visuele verwondering willen we de bezoeker aanmoedigen om beter en vooral anders naar onze collectie te kijken. Zo ontdekt het publiek de diverse verhalen én betekenissen van een kunstwerk.

Naast tekst op zaal is multimedia een belangrijk handvat om de vele verhalen op uiteenlopende manieren te kunnen vertellen. In het nieuwe KMSKA willen we de bezoekersbeleving stimuleren door in te zetten op animatie, film, VR en audio. We willen daarmee verwonderen én verdiepen.

Wat een schat aan beelden en schilderijen. Het is een eer om de wereld achter deze prachtige collectie naar een breed publiek te mogen vertalen.

Harald Hauben, De chinezen

Straffe storytelling

Via een open procedure gingen we op zoek naar een partner om onze ambities waar te maken. Productiehuis De chinezen overtuigde op elk gebied. Net zoals bij bekende TV-producties als Iedereen Beroemd, Radio Gaga en Ten Oorlog zetten De chinezen hun grootste troeven in: straffe storytelling voor een breed publiek, verpakt in een sterk en samenhangend concept. De multimediaproducties zullen zowel ervaren als minder ervaren bezoekers aanspreken.

Straffe content is van alle tijden. Dat blijkt ook uit de fantastische collectie van het KMSKA. Wij kijken ernaar uit om deze werken via nieuwe media in de spotlight te plaatsen die ze verdienen.

Geert Geuten, Mojuice

Voor de technische realisatie zochten en vonden De chinezen versterking bij Mojuice dat beeld en technologie op creatieve wijze weet te combineren. Als technologische speler heeft Mojuice jarenlang ervaring met het ontwikkelen van installaties, apps, mapping en VR.

Wanneer gaat het museum weer open?

De verbouwing van het museum kost tijd. Er is al zoveel gebeurd op de museumwerf. Maar er staat ook nog heel wat op het programma. Daarom communiceren we voorlopig geen openingsdatum.


Wat moet er eigenlijk nog gebeuren? Goeie vraag! We maken een overzicht van de fases die achter de rug zijn en de werkzaamheden die nog op het programma staan.

Ontdek er alles over