KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief


VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest


ARTTUBE


BEKIJK  DE VIDEO'S VAN HET KMSKA OP HET ONLINE VIDEOPLATFORM VOOR MUSEA IN NEDERLAND EN BELGIË

Logo ARTtuve

IN DE KIJKER

Rik Wouters en het huiselijk utopia
 

Vanaf 17 september kan je in het MoMu - Modemuseum Provincie Antwerpen terecht voor de expo Rik Wouters & het huiselijk utopia.

De thematiek van het huiselijk geluk bij Rik Wouters en de intieme sfeer van geborgenheid tussen de kunstenaar en zijn vrouw Nel vormen het uitgangspunt voor deze expositie die kunst, mode en design samenbrengt.

De expo toont werk van Rik Wouters uit de collectie van het KMSKA samen met werk van hedendaagse kunstenaars en modeontwerpers zoals Dirk Van Saene, Dries Van Noten, Bruno Pieters, Christian Wijnants, Walter Van Beirendonck, Veronique Branquinho, Martin Margiela, Jan-Jan Van Essche, BLESS en Bernhard Willhelm.

Schrijf je in voor de Lezing op zondag van Davy Depelchin op 5 februari. 

In de 19de eeuw richtten heel wat Antwerpse kunstenaars hun blik op het Midden-Oosten. Schilders als Jan Jacobs en Florent Mols trokken in 1838 zelfs naar Constantinopel en reisden van daaruit verder naar Egypte. Ze kwamen terug met rijk gevulde schetsboeken waarmee ze in hun Antwerpse ateliers aan de slag gingen. 

Tijdens zijn Lezing op zondag gaat Dr. Davy Depelchin (kunsthistoricus en onderzoeker) dieper in op de fascinatie van Antwerpse schilders voor Egypte en het Midden-Oosten. 

Schrijf je nu in

Studiekop van Dyck

Het Topstukkenfonds van de Vlaamse Gemeenschap kocht een zeldzame studiekop van van Dyck aan voor het KMSKA.  

 

De Vlaamse barokmeester was 20 toen hij deze studiekop schilderde in het atelier van zijn leermeester Peter Paul Rubens.

Je kan het werk de komende maanden bewonderen in de expo Het Gulden Cabinet in Museum Rockoxhuis.

 

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50