Dicht maar dichtbij

Logo Dicht maar dichtbij

HET KMSKA IS DICHT MAAR DICHTBIJ MET PROJECTEN IN EN ROND ANTWERPEN.
OOK DE BIB EN HET ARCHIEF BLIJVEN TOEGANKELIJK.

Zaal Z # 15

LEES HET NIEUWE NUMMER VAN ZAAL Z ONLINE OF SCHRIJF JE IN OM EEN GEDRUKT EXEMPLAAR TE ONTVANGEN.

  Cover ZAAL Z

KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief

VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest
 

IN DE KIJKER

Power Flower
 

Van 28 november 2015 tot 28 maart 2016 in Museum Rockoxhuis.  

 

Rond 1600 stimuleren een groeiende botanische kennis en een ontluikende liefde voor de natuur kunstenaars om ruikers bloemen te behandelen als zelfstandig thema. De Nederlanden waren dan ook helemaal in de ban van de Power Flower.

BLOEMSTILLEVENS IN DE NEDERLANDEN

Deze vijfde focusexpo in Het Gulden Cabinet schets de ontwikkeling van het bloemstilleven in de Zuidelijke en de Noordelijke Nederlanden aan de hand van een 25-tal zinnenstrelende voorbeelden. Met werk van Joris Hoefnagel, Jan Brueghel de Oude, Daniël Seghers, Jan Davidsz. De Heem, Jan van Huysum en Rachel Ruysch.

   


 

    

 

Musea op gezinsmaat, van 6 tot 14 februari.

In de krokusvakantie organiseren heel wat musea weer extra leuke, spannende en creatieve activiteiten voor gezinnen met kinderen tot twaalf jaar. Wij bedachten twee activiteiten voor kinderen van 5 tot 12 en hun (groot)ouders in de expo Het Gulden Cabinet. Koninklijk Museum bij Rockox te gast.

DOEBOEKJE

Doorlopend

Ga op ontdekking met Rockox’ doeboekje en prikkel al je zintuigen.

BOEKETJE BLOEMEN

Op woensdag 10/2 van 14.00 tot 16.00 en op vrijdag 12/2 10.00 tot 12.00 of van 14.00 tot 16.00

Wat ruikt het lekker in het huis van Nicolaas Rockox! De eerste kamer is helemaal gevuld met bloemen…vereeuwigd op doek. Wil je ook graag een boeket maken? Dit kan erg makkelijk met recyclagemateriaal. Laat je inspireren en knutsel je eigen boeket dat altijd blijft bloeien.

Deze workshops zijn intussen volzet.  

Lezing op zondag Klara Alen
 

Op zondag 6 maart spreekt Klara Alen, wetenschappelijk medewerker van de KU Leuven, over bloemstukken in het oeuvre van vrouwelijke kunstenaars. 

De geschiedenis van het zeventiende-eeuwse bloemstuk in de Nederlanden wordt doorgaans door mannelijke bloemschilders ingevuld. Deze lezing gooit het verhaal over een andere boeg en werpt een blik op bekende en minder bekende bloemschilderessen. Ze sluit aan bij de focusexpo Power Flower. Bloemstillevens in de Nederlanden in Het Gulden Cabinet

Klara Alen is kunsthistorica met een passie voor zeventiende-eeuwse bloemstukken en banketjes.

DEZE LEZING IS INTUSSEN VOLZET. 

 

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50