Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites.

Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Dicht maar dichtbij

Logo Dicht maar dichtbij

HET KMSKA IS DICHT MAAR DICHTBIJ MET PROJECTEN IN EN ROND ANTWERPEN.
OOK DE BIB EN HET ARCHIEF BLIJVEN TOEGANKELIJK.

Zaal Z # 10

 
LEES HET NIEUWE NUMMER VAN ZAAL Z ONLINE OF SCHRIJF JE IN OM EEN GEDRUKT EXEMPLAAR TE ONTVANGEN.

Cover van Zaal Z nummer 10 

KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief

VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest
 

IN DE KIJKER

Campagnebeeld Kunst in de Groote Oorlog


Van 20 september 2014 tot 11 januari 2015 in de Koningin Fabiolazaal. 

De 7de tentoonstelling in een reeks over de moderne kunstcollectie van het KMSKA toont hoe de schok van WOI voelbaar is in de kunst en de literatuur rond 1914-1918. Sommige kunstenaars en schrijvers vluchten naar Nederland en Groot-Brittannië en komen daar in contact met buitenlandse bewegingen. Anderen proberen het leven aan en achter de frontlinie vorm te geven.

Kunst in de Groote Oorlog toont hoe kunstenaars alles moesten achterlaten, maar dankzij de gastvrijheid van buurlanden en de inspanningen van auteurs en kunstliefhebbers toch konden werken.

Deze expo maakt deel uit van de reeks De Modernen in de Koningin Fabiolazaal en is een organisatie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen en de Povincie Antwerpen in samenwerking met het Letterenhuis en het Provinciaal Museum Emile Verhaeren.

 
Sensatie en sensualiteit


Van 25 september 2014 tot 4 januari 2015 in Bozar Brussel.

 

Met Sensatie en Sensualiteit gaan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, BOZAR Brussel en de Royal Academy of Arts London op zoek naar de artistieke erfenis van Peter Paul Rubens. Heel wat getalenteerde kunstenaars bewonderden en benijdden Rubens’ coloriet, zijn composities en zijn schilderstechniek. In zijn werk vonden ze een rijke voedingsbodem waarop ze hun eigen oeuvre konden uitbouwen.

De tentoonstelling Sensatie en Sensualiteit deelt de artistieke erfenis van Peter Paul Rubens op in zes thema’s: geweld, macht, lust, compassie, elegantie en poëzie. Curator Nico Van Hout ging voor elk van die thema’s op zoek naar verbanden tussen werk van Rubens en de vele kunstenaars die na hem kwamen.

Een tentoonstelling van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, de Royal Academy of Arts Londen en BOZAR (Paleis voor Schone Kunsten) Brussel.

Pontonbrug over de Schelde

  

Van 3 tot 5 oktober kan je in Antwerpen de oversteek van rechter- naar linkeroever maken op de pontonbrug die dat weekend op de Schelde ligt.

 

De pontonbrug is hét hoogtepunt van de herdenkingsactiviteiten voor WOI.

Met een ticket voor de pontonbrug kan je gedurende het pontonweekend gratis een bezoek brengen aan de expo De Modernen. Kunst in de Groote Oorlog in de Koningin Fabiolazaal. Daar zie je hoe de schok van WOI voelbaar was in kunst en literatuur. Zowel tijdens de oorlog als kort erna.
 

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50