KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief


VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest


ARTTUBE


BEKIJK  DE VIDEO'S VAN HET KMSKA OP HET ONLINE VIDEOPLATFORM VOOR MUSEA IN NEDERLAND EN BELGIË

Logo ARTtuve

IN DE KIJKER

Het Gulden Cabinet
 

Het Koninklijk Museum bij Rockox te gast. 

In Museum Rockoxhuis ontdek je hoe een Antwerpse kunstverzameling er in de Gouden Eeuw moet hebben uitgezien hebben. De burgerwoning van burgemeester en mecenas Nicolaas Rockox (1560-1640) wordt omgetoverd tot een luxueus kunstenkabinet met topstukken uit de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen en de belangrijkste werken uit het Rockoxhuis.

In de tentoonstelling kan je prachtige schilderijen zien van Oude meesters als Rogier Van der Weyden, Hans Memling, Jan van Eyck, Peter Paul Rubens en Anthony Van Dyck.

 
Het nieuwe museum
 

In 2019 opent het nieuwe museum de deuren.

Wij werken vandaag aan het museumgebouw en aan een gloednieuw museumverhaal. Droom mee met het ontwerp, ontmoet de bouwers en bekijk de museumwerf door de lens van onze werffotograaf. Verder ontdek je hoe de museummedewerkers het nieuwe museum bouwen en wat jij kan doen om hen daarbij te helpen.

#HetNieuweMuseum

 
 

Van 19 maart 2016 tot 5 maart 2017 in het Stedelijk Museum in Lier. 

Jan Van Beers (1852-1927) is de geschiedenis ingegaan als schilder. Maar tijdens zijn leven was de in Lier geboren kunstenaar toch vooral een ambitieus societyfiguur. In 1881 wordt hij ervan beschuldigd dat hij foto’s naschildert en zelfs overschildert. Hij daagt zijn tegenstanders voor de rechter en laat zijn werk zelf door experts onderzoeken.

Meester of oplichter? 

De focusexpo Het geval Van Beers. Meester of oplichter? toont een selectie uit het oeuvre van Van Beers en belicht tegelijkertijd het turbulente leven van deze opmerkelijke kunstenaar.

 

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50