KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief


VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest


ARTTUBE


BEKIJK  DE VIDEO'S VAN HET KMSKA OP HET ONLINE VIDEOPLATFORM VOOR MUSEA IN NEDERLAND EN BELGIË

Logo ARTtuve

IN DE KIJKER

Campagnebeeld Clara Peeters! Aan tafel
 

Van 18 juni tot en met 2 oktober 2016 in Museum Rockoxhuis.

Clara Peeters was een buitenbeentje. Ze was een van de weinige vrouwelijke kunstschilders én een pionier in de ontwikkeling van het stilleven als genre in de vroege 17de eeuw.

Over haar leven tasten we in het duister. Wel weten we dat ze in Antwerpen werkte gedurende het eerste kwart van die 17de eeuw. Slechts een 40-tal schilderijen zijn aan haar toegeschreven. Haar stillevens – banketjes, visschotels en bloemtuilen – zijn een lust voor het oog.

Deze expo wil een antwoord formuleren op de vragen die het soms enigmatische werk van deze kunstenares oproept. Schuif gerust mee aan tafel! 

In samenwerking met het Museo Nacional del Prado in Madrid.

 
 

Van 26 augustus 2016 tot 11 december 2016 in Museum Hof van Busleyden in Mechelen.

 Het iconische beeld Het Zotte Geweld/De Dwaze Maagd van Rik Wouters vormt het middelpunt en uitgangspunt van deze tentoonstelling. Het bekende werk van de Mechelse kunstenaar staat symbool voor de verbondenheid tussen beeldende kunst, beweging en dans.

 
Portret Jan Van der Stock
 

Het nieuwe lezingenseizoen is in aantocht

 

Op zondag  2 oktober geeft Prof.dr. Jan Van der Stock een voorsmaakje van de grote najaarstentoonstelling in M - Museum Leuven. 

Schrijf je nu in voor zijn Lezing op zondag

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50