Dicht maar dichtbij

Logo Dicht maar dichtbij

HET KMSKA IS DICHT MAAR DICHTBIJ MET PROJECTEN IN EN ROND ANTWERPEN.
OOK DE BIB EN HET ARCHIEF BLIJVEN TOEGANKELIJK.

Zaal Z # 15

LEES HET NIEUWE NUMMER VAN ZAAL Z ONLINE OF SCHRIJF JE IN OM EEN GEDRUKT EXEMPLAAR TE ONTVANGEN.

  Cover ZAAL Z

KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief

VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest
 

IN DE KIJKER

Power Flower
 

Van 28 november 2015 tot 28 maart 2016 in Museum Rockoxhuis.  

 

Rond 1600 stimuleren een groeiende botanische kennis en een ontluikende liefde voor de natuur kunstenaars om ruikers bloemen te behandelen als zelfstandig thema. De Nederlanden waren dan ook helemaal in de ban van de Power Flower.

BLOEMSTILLEVENS IN DE NEDERLANDEN

Deze vijfde focusexpo in Het Gulden Cabinet schets de ontwikkeling van het bloemstilleven in de Zuidelijke en de Noordelijke Nederlanden aan de hand van een 25-tal zinnenstrelende voorbeelden. Met werk van Joris Hoefnagel, Jan Brueghel de Oude, Daniël Seghers, Jan Davidsz. De Heem, Jan van Huysum en Rachel Ruysch.

   


 

    

 

Musea op gezinsmaat, van 6 tot 14 februari.

In de krokusvakantie organiseren heel wat musea weer extra leuke, spannende en creatieve activiteiten voor gezinnen met kinderen tot twaalf jaar. Wij bedachten twee activiteiten voor kinderen van 5 tot 12 en hun (groot)ouders in de expo Het Gulden Cabinet. Koninklijk Museum bij Rockox te gast.

DOEBOEKJE

Doorlopend

Ga op ontdekking met Rockox’ doeboekje en prikkel al je zintuigen.

BOEKETJE BLOEMEN

Op woensdag 10/2 van 14.00 tot 16.00 en op vrijdag 12/2 10.00 tot 12.00 of van 14.00 tot 16.00

Wat ruikt het lekker in het huis van Nicolaas Rockox! De eerste kamer is helemaal gevuld met bloemen…vereeuwigd op doek. Wil je ook graag een boeket maken? Dit kan erg makkelijk met recyclagemateriaal. Laat je inspireren en knutsel je eigen boeket dat altijd blijft bloeien.

Reserveer nu je plaats
 

Breugelland lachland
 

Van 6 tot 14 februari 2016 in het Stedelijk Museum Lier.

 

Pieter Bruegel schildert het gewone leven. Dat zijn soms supergrappige dingen. Ook fotograaf Jimmy Kets kijkt goed rond zich heen en ziet details die een lach toveren op ons gezicht. Zin om in een deuk te liggen, om niet meer bij te komen van het lachen? Haast je naar het Stedelijk Museum Lier en doe mee met het LOLparcours!

Ook deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van Krokuskriebels, gratis voor kinderen. Leden van de gezinsbond krijgen korting.

Ontdek er alles over op de website van Bruegelland.

 

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50