Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites.

Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Dicht maar dichtbij

Logo Dicht maar dichtbij

HET KMSKA IS DICHT MAAR DICHTBIJ MET PROJECTEN IN EN ROND ANTWERPEN.
OOK DE BIB EN HET ARCHIEF BLIJVEN TOEGANKELIJK.

Zaal Z # 8

 
LEES HET NIEUWE NUMMER VAN ZAAL Z ONLINE OF SCHRIJF JE IN OM EEN GEDRUKT EXEMPLAAR TE ONTVANGEN.

Zaal Z 8 

KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief

VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest
 

IN DE KIJKER

Campagnebeeld Hoge Horizon
 

Van 27 april 2014 tot 19 maart 2015 in het Stedelijk Museum Lier.

Een tentoonstellingsproject rond de universele beeldtaal van Bruegel, zijn directe opvolgers en kunstenaars van vandaag als chroniqueurs van hun tijd.

Hoge horizon, Bruegelland, vroeg 21ste eeuw presenteert zich als een dynamisch geheel met ruimte voor performances, screenings en lezingen die doorheen het jaar zullen plaatsvinden.

Het werk van hedendaagse kunstenaars als Philip Aguirre y Otegui, Kati Heck, Rinus Van de Velde, Ria Pacquée, e.a. activeert en actualiseert de historische taferelen van Bruegel en zijn artistieke erfgenamen.

  

Een blik op de atelierflat van Jozef Peeters
 

Het Letterenhuis, de Stad Antwerpen en het KMSKA stellen de atelierflat van kunstenaar Jozef Peeters open voor het grote publiek.

Jozef Peeters (1895-1960) was een van de eerste Belgische abstracte kunstenaars. Samen met zijn vrouw en twee kinderen woonde hij in een hoekappartement met vier kamers op De Gerlachekaai in Antwerpen. Hoewel de voorgevel van het gebouw in de jaren 1990 een eigentijdse look kreeg, lijkt het in de atelierflat van Peeters of de tijd stil is blijven staan. En gelukkig maar, de kunstenaar heeft er in de jaren 1920 immers een indrukwekkend drie-dimensionaal schilderij van gemaakt.

Bestel online

Individuele bezoekers kunnen de atelierflat elke eerste en derde zaterdag van de maand bezoeken. Ze worden daarbij begeleid door een museumgids. Tickets bestellen kan online.

Groepen kunnen de atelierflat elke donderdag bezoeken, ook onder begeleiding van een museumgids. Een groepsbezoek aanvragen kan eveneens online. 

Opgelet

Omwille van wegenwerken ter hoogte van de Gentstraat en de Namenstraat is de Gerlachekaai moeilijk bereikbaar. Hou daar rekening mee en vertrek ruim op tijd naar de atelierflat. Meer info over de wegenwerken en de omleidingsroute vind je op de website van de stad Antwerpen.

 
Campagnebeeld Erfgoeddag
 

Op zondag 27 april 2014 is het weer Erfgoeddag. 

Dit jaar is het thema van Erfgoeddag 'Grenzeloos'. Het KMSKA voorziet een unieke demonstratie over reizende kunst in de Koningin Fabiolazaal - in de Jezusstraat, vlakbij de Meir.

Kunst op reis

Op Erfgoeddag bouwt het KMSKA een nieuwe tentoonstelling van De Modernen op in de Koningin Fabiolazaal. Collectiebeheerders leggen je uit wat er allemaal komt kijken bij het veilig laten reizen van kunstwerken. Ze tonen hoe een schilderij wordt ingepakt in een transportkist. Je kan ook foto’s en filmpjes bekijken van eerdere kunsttransporten van het museum.

OPGELET

Nog op 27 april passeren de deelnemers van de Antwerp 10 miles in de Jezusstraat. Hou daar rekening mee als je de Koningin Fabiolazaal in de namiddag wil bezoeken.

 

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50