Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites.

Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Dicht maar dichtbij

Logo Dicht maar dichtbij

HET KMSKA IS DICHT MAAR DICHTBIJ MET PROJECTEN IN EN ROND ANTWERPEN.
OOK DE BIB EN HET ARCHIEF BLIJVEN TOEGANKELIJK.

Zaal Z # 10

 
LEES HET NIEUWE NUMMER VAN ZAAL Z ONLINE OF SCHRIJF JE IN OM EEN GEDRUKT EXEMPLAAR TE ONTVANGEN.

Cover van Zaal Z nummer 10 

KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief

VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest
 

IN DE KIJKER

Portret Manfred Sellink, cel fotografie Stad Brugge


Manfred Sellink wordt de nieuwe hoofddirecteur-hoofdconservator van het KMSKA. 

De Nederlander Manfred Sellink kwam als geschikte kandidaat uit een aanwervingsprocedure met een assessment. Hij is doctor in de kunstgeschiedenis (Vrije Universiteit Amsterdam) met een proefschrift over de graveur en tekenaar Philips Galle

Als museumdirecteur van de Brugse Musea (met onder meer het Groeningemuseum, het Gruuthuusemuseum, het Sint-Janshospitaal en het Gezellemuseum) en als gespecialiseerd kunsthistoricus heeft Sellink de nodige zakelijke, vaktechnische en wetenschappelijke expertise om het KMSKA te leiden. Hij zal zijn functie van hoofddirecteur-hoofdconservator zo snel mogelijk opnemen.

Sensatie en sensualiteit


Van 25 september 2014 tot 4 januari 2015 in Bozar Brussel.

 

Met Sensatie en Sensualiteit gaan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, BOZAR Brussel en de Royal Academy of Arts London op zoek naar de artistieke erfenis van Peter Paul Rubens. Heel wat getalenteerde kunstenaars bewonderden en benijdden Rubens’ coloriet, zijn composities en zijn schilderstechniek. In zijn werk vonden ze een rijke voedingsbodem waarop ze hun eigen oeuvre konden uitbouwen.

De tentoonstelling Sensatie en Sensualiteit deelt de artistieke erfenis van Peter Paul Rubens op in zes thema’s: geweld, macht, lust, compassie, elegantie en poëzie. Curator Nico Van Hout ging voor elk van die thema’s op zoek naar verbanden tussen werk van Rubens en de vele kunstenaars die na hem kwamen.

Een tentoonstelling van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, de Royal Academy of Arts Londen en BOZAR (Paleis voor Schone Kunsten) Brussel.

Campagnebeeld The Big Draw

Kom tussen 22 en 26 oktober naar het tekenfestival The Big Draw in Antwerpen! Iedereen is welkom op één van de vele tekensessies, demonstraties, lezingen of expo’s. Samen maken we van Antwerpen één groot tekenatelier.

Speciaal voor The Big Draw vroegen 11 musea iemand om voor jou een spannende, originele of gewoon geweldige tekenopdracht te verzinnen. Jongbloed!, de jongerencrew van het KMSKA, daagt je uit om een stilleven te maken.

Geef je tekening op zaterdag 25 oktober of zondag 26 oktober af in Museum Rockoxhuis. Alle inzendingen krijgen een plekje in de tuin van Nicolaas Rockox. De eerste 50 deelnemers die een tekening binnenbrengen, krijgen een cadeautje.

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50