KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief


VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest


ARTTUBE


BEKIJK  DE VIDEO'S VAN HET KMSKA OP HET ONLINE VIDEOPLATFORM VOOR MUSEA IN NEDERLAND EN BELGIË

Logo ARTtuve

IN DE KIJKER

Rik Wouters en het huiselijk utopia
 

Vanaf 17 september kan je in het MoMu - Modemuseum Provincie Antwerpen terecht voor de expo Rik Wouters & het huiselijk utopia.

De thematiek van het huiselijk geluk bij Rik Wouters en de intieme sfeer van geborgenheid tussen de kunstenaar en zijn vrouw Nel vormen het uitgangspunt voor deze expositie die kunst, mode en design samenbrengt.

De expo toont werk van Rik Wouters uit de collectie van het KMSKA samen met werk van hedendaagse kunstenaars en modeontwerpers zoals Dirk Van Saene, Dries Van Noten, Bruno Pieters, Christian Wijnants, Walter Van Beirendonck, Veronique Branquinho, Martin Margiela, Jan-Jan Van Essche, BLESS en Bernhard Willhelm.

 
 

Nog tot 11 december in het Hof van Busleyden in Mechelen.

Het iconische beeld Het Zotte Geweld/De Dwaze Maagd van Rik Wouters is zowel het middelpunt als de uitgangspunt van deze tentoonstelling.

Het bekende werk van de Mechelse kunstenaar staat symbool voor de verbondenheid tussen beeldende kunst, beweging en dans.

Met werk van o.a. Auguste Rodin, Edgar Degas, Marlene Dumas, Berlinde De Bruyckere, Alain Platel maar ook Artus Quellinus, Auguste Leveque en Jules Schmalzigaug grijpen de curatoren terug naar enkele centrale thema's uit het beeld van Rik Wouters: dans, stabiliteit, moraliteit en schoonheid.

Portret Christine Van Mulders

Een nieuwe Lezing op zondag op 6 november 2016.

Tijdens deze lezing presenteert Christine Van Mulders, wetenschappelijk onderzoeker in het KMSKA, het gemeenschappelijke oeuvre van Peter Paul Rubens en Jan Brueghel I.

VOLZET

Deze lezing is intussen volzet. Je kan niet meer inschrijven.

Locatie van de lezingen is Campus National van de Thomas More Hogeschool, Kronenburgstraat 62-66 in Antwerpen.

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50