Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites.

Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Dicht maar dichtbij

Logo Dicht maar dichtbij

HET KMSKA IS DICHT MAAR DICHTBIJ MET PROJECTEN IN EN ROND ANTWERPEN.
OOK DE BIB EN HET ARCHIEF BLIJVEN TOEGANKELIJK.

Zaal Z # 10

 
LEES HET NIEUWE NUMMER VAN ZAAL Z ONLINE OF SCHRIJF JE IN OM EEN GEDRUKT EXEMPLAAR TE ONTVANGEN.

Cover van Zaal Z nummer 10 

KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief

VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest
 

IN DE KIJKER

Sensatie en sensualiteit


Van 25 september 2014 tot 4 januari 2015 in Bozar Brussel.

 

Met Sensatie en Sensualiteit gaan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, BOZAR Brussel en de Royal Academy of Arts London op zoek naar de artistieke erfenis van Peter Paul Rubens. Heel wat getalenteerde kunstenaars bewonderden en benijdden Rubens’ coloriet, zijn composities en zijn schilderstechniek. In zijn werk vonden ze een rijke voedingsbodem waarop ze hun eigen oeuvre konden uitbouwen.

De tentoonstelling Sensatie en Sensualiteit deelt de artistieke erfenis van Peter Paul Rubens op in zes thema’s: geweld, macht, lust, compassie, elegantie en poëzie. Curator Nico Van Hout ging voor elk van die thema’s op zoek naar verbanden tussen werk van Rubens en de vele kunstenaars die na hem kwamen.

Een tentoonstelling van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, de Royal Academy of Arts Londen en BOZAR (Paleis voor Schone Kunsten) Brussel.

Campagnebeeld Kunst in de Groote Oorlog
 

Van 20 september 2014 tot 11 januari 2015 in de Koningin Fabiolazaal. 

 

Aan de hand van zes centrale figuren - Cyriel Buysse, André de Ridder, Paul van Ostaijen, Jules Schmalzigaug, Emile Verhaeren en Rik Wouters - vertelt de tentoonstelling Kunst in de Groote Oorlog  hoe de schok van WOI voelbaar is in de kunst en de literatuur. 

Deze tentoonstelling is een organisatie van het KMSKA en de provincie Antwerpen in samenwerking met het Letterenhuis Antwerpen en het Provinciaal Museum Emile Verhaeren.

 

 
Campagnebeeld Papegaai


Van 8 november 2014 tot 22 februari 2015 in Museum Rockoxhuis.

 

In de schoot van Het Gulden Cabinet organiseren het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen en het Rockoxhuis enkele kleinschalige tentoonstellingen. Papegaai. ’t Cierlijk schoon van haare veeren is de derde in de rij.

Naar aanleiding van de schitterende restauratie van Heilige Familie met de papegaai van Peter Paul Rubens (KMSKA )die in Het Gulden Cabinet een ereplaats krijgt, gaat onze aandacht naar de papegaai in de beeldende kunst in de 16e en 17e eeuw.

Naast Rubens zijn Savery, Fyt, Jordaens, De Heem, Dürer, Schongauer en andere kunstenaars met hun interpretatie van de papegaai op de tentoonstelling vertegenwoordigd.

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50