KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief


VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest


ARTTUBE


BEKIJK  DE VIDEO'S VAN HET KMSKA OP HET ONLINE VIDEOPLATFORM VOOR MUSEA IN NEDERLAND EN BELGIË

Logo ARTtuve

IN DE KIJKER

Campagnebeeld Clara Peeters! Aan tafel
 

Van 18 juni tot en met 2 oktober 2016 in Museum Rockoxhuis.

Clara Peeters was een buitenbeentje. Ze was een van de weinige vrouwelijke kunstschilders én een pionier in de ontwikkeling van het stilleven als genre in de vroege 17de eeuw.

Over haar leven tasten we in het duister. Wel weten we dat ze in Antwerpen werkte gedurende het eerste kwart van die 17de eeuw. Slechts een 40-tal schilderijen zijn aan haar toegeschreven. Haar stillevens – banketjes, visschotels en bloemtuilen – zijn een lust voor het oog.

Deze expo wil een antwoord formuleren op de vragen die het soms enigmatische werk van deze kunstenares oproept. Schuif gerust mee aan tafel! 

In samenwerking met het Museo Nacional del Prado in Madrid.

 
 

Van 19 maart 2016 tot 5 maart 2017 in het Stedelijk Museum in Lier. 

Jan Van Beers (1852-1927) is de geschiedenis ingegaan als schilder. Maar tijdens zijn leven was de in Lier geboren kunstenaar toch vooral een ambitieus societyfiguur. In 1881 wordt hij ervan beschuldigd dat hij foto’s naschildert en zelfs overschildert. Hij daagt zijn tegenstanders voor de rechter en laat zijn werk zelf door experts onderzoeken.

Meester of oplichter? 

De focusexpo Het geval Van Beers. Meester of oplichter? toont een selectie uit het oeuvre van Van Beers en belicht tegelijkertijd het turbulente leven van deze opmerkelijke kunstenaar.

 
Het nieuwe museum
 

In 2019 opent het nieuwe museum de deuren.

Wij werken vandaag aan het museumgebouw en aan een gloednieuw museumverhaal. Droom mee met het ontwerp, ontmoet de bouwers en bekijk de museumwerf door de lens van onze werffotograaf. Verder ontdek je hoe de museummedewerkers het nieuwe museum bouwen en wat jij kan doen om hen daarbij te helpen.

#HetNieuweMuseum

 

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50